Om Alexander

Alexander Kraaijenzank har en lang baggrund som både holdtræner og individuel træner for flere forskellige klubber i Aarhus-området — senest som elitetræner for talentafdelingen i AGF, hvor Alexander gennem 5 år havde ansvaret for flere af ungdomsholdene (herunder U10, U11 og U12). Som licenseret træner ved DBU og UEFA (licensnr. 47940) har Alexander taget flere kurser inden for undervisning og træning af yngre spillere og går meget op i at sammensætte og levere en professionel træning med pædagogikken i højsædet.

Alexander har selv en lang fodboldkarriere bag sig og har i sin ungdomsår som spiller været inde omkring talentholdene i AGF. Alexander ved derfor, hvad der skal til for at udvikle sig som ung spiller, og bruger ofte sin evne til at sætte sig i spillerens sted, når han udfører sine træninger. Det har medført, at samtlige spillere, Alexander har arbejdet med, har udviklet sig i den retning, de har ønsket, og kommet tættere på de ønskede resultater.

Professionel træning på alle niveauer

Uanset hvilket ambitionsniveau man måtte have — om man har drømme om landsholdet eller bare gerne vil have gjort sin inderside lidt skarpere — har Alexander erfaring med at sammensætte en passende træning. En forudsætning for et godt træningsforløb er altid en samtale med spilleren og spillerens forælder om målsætningen for træningen, omfanget og intensiteten. På den måde sikrer Alexander sig, at grundlaget for træningen er på plads, og at præmisserne for at en sjov, udfordrende og lærerig træning er på plads. Alexander har benyttet sig af denne tilgang siden starten på sine trænerkarriere i 2011, og det har resulteret i talrige gode forløb med spillere på alle niveauer.

I sin seneste rolle hos AGF havde Alexander ansvaret for den individuelle træning på holdene U10 til U12. Det indebar mange individuelle træninger af mange forskellige typer af spillere. Alexander kom i stigende grad til at holde endnu mere af den individuelle træning og besluttede sig i februar 2017 for at stoppe som træner i AGF for i stedet at stifte virksomheden Kickit med et dybt fokus på netop denne form for træning.

Licenseret træner ved DBU og UEFA

I sin tid ved AGF gennemførte Alexander de påkrævede kurser ved DBU for at kunne tage sin B-eksamen i 2014. B-eksamen er en større eksamen, der kræver 120 timers undervisning ved DBU gennem kurserne B1 og B2 med fokus på følgende kompetencer:

Fodbold   Fysiologi  Ledelse
Teknisk/taktisk træning
Coachrollen
Standardsituationer
Målmandens rolle
Anaerob/Aerob træning
Skadesbehandling
Restitution
Personlige udviklingsområder
Hvilke indtryk du gør på andre
Personlige trænerplaner
Fairplay Metode/pædagogik 
Kommunikation
Konfliktløsning
Organisation af fysisk træning

I et individuelt træningsforløb med Alexander er du garanteret en professionel træning med base i DBUs retningslinjer og værdier og Alexanders lange erfaring inden for området.

Alexanders CV som træner

Alexander har erfaring fra flere klubber på forskellige klubber med fokus på de yngre hold. Nedenfor kan du få et overblik over Alexanders erfaring som klubtræner:

Periode Klub Hold Rolle
Forår 2017 Viby IF U19 Teknisk træner
Forår 2017 Viby IF U11 Træner
2016/17 AGF U10-U12 Individuel træner
2015/16 AGF U11 Cheftræner
2014/15 AGF U10 Cheftræner
2013/14 AGF U11 Assistenttræner
Forår 2013 AGF U10B Cheftræner
Efterår 2012 AGF U11 Assistenttræner
Forår 2012 AGF U10 Assistenttræner
2011/12 Skovbakken IK U8 Cheftræner

Derudover har Alexander været træner ved DBUs Fodboldskoler hver sommer siden 2012.

Skulle du have yderligere spørgsmål til Alexanders baggrund og tilgang til træningen, er du mere end velkommen til at skrive en besked eller ringe direkte til Alexander på: 27 57 78 54.